Det ska vara enkelt på webben

För att en besökare ska vilja stanna på en webbplats så gäller det att den är snygg och användarvänlig. Det ska vara enkelt att navigera sig och att hitta det man söker. Tänk dig att du letar efter ett badkar för två, då börjar du antagligen med att söka efter badkar på Google. Klickar du då in dig på en rörig sida där du varken kan få en bra översikt eller information om produkterna så kommer du snabbt att backa tillbaka. Eftersom det inte finns någon personal att fråga på en webbutik så vill du ha någon slags guide som hjälper dig att sortera bland produkterna och lyfta fram det du är ute efter.

trademax

Trademax – enkel att navigera på.

En sida som har lyckats med det här är trademax.se där man utan svårigheter hittar till kategorin badkar och sedan kan välja i sidomenyn att enbart visa badkar för två personer. På samma sätt kan man också välja att exempelvis enbart visa badrumsmöbler i vitt eller av ett speciellt varumärke. Allt som underlättar för besökaren är positivt. Letar man till exempel efter badrumsinredning som passar ett badrum i lantlig stil så ska det vara enkelt att förfina sin sökning med hjälp av färger, märken och annat.

Vill du göra din webbplats användarvänligare?
Du kan alltid göra mer för att nå ut bättre till dina kunder, och i dagens samhälle är en webbplats i toppklass A och O för att du ska ha en chans i konkurrensen. Kontakta oss så berättar vi mer om vad vi kan göra för att optimera din webbplats!

Posted in Bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *