En fredagstradition

Vi har ett omväxlande arbete, och dessutom har vi inom vår grupp ganska skiftande arbetsuppgifter. Det gör att det är svårt för oss att exempelvis ta fikaraster samtidigt. Alltid är det några som sitter med något som man inte kan komma ifrån, och då blir det helt enkelt så att man tar rast när det finns möjlighet. För rast måste man ta för att hålla hjärnan fräsch.

Vi har dock en fikatradition som vi håller hårt i, och det är att vi fikar gemensamt på fredagar. Fikat är ju trots allt inte bara till för att man ska få en paus från jobbet, utan också för att man ska få umgås lite med sina kollegor utan att behöva prata jobb (fast det gör vi i och för sig ganska ofta på fikarasterna ändå – vårt jobb är ju så roligt!). Det blir lätt så att alla sitter i sin egen bubbla när vi har olika arbetsuppgifter och jobbar med olika projekt, och då måste man se till prioritera det sociala lite ibland för att få en bra sammanhållning i gruppen.

Fredag är alltså en helig fikadag där vi efter bästa förmåga ser till att vara tillgängliga när fikat åker fram på bordet. Vi har ett rullande schema med bakning, och det är alltid lika spännande att se vad den som bakar har tagit med sig. Det har varit en hel del experimentella bakverk (man vill ju inte göra samma varje gång) och det har också blivit lite av en inbördes tävling där vi försöker toppa varandra med häftiga recept. Ärat vare fredagsfikat!

Posted in Bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *