Lite om reklam

På Galore Media jobbar vi en del med reklam. Ni har kanske sett de där små rutorna som finns på var och varannan sida som rör sig, blinkar och ber dig att klicka på dem för att ta del av fantastiska erbjudanden. Sådana gör inte vi. Bra reklam ska inte vara påträngande, och vi vet att sådana rutor kan vara oerhört irriterande och jobbiga. Vårt reklamtänk handlar om att de potentiella kunderna ska känna att de vill ta del av det som reklamen handlar om – inte att de ska tvingas utsättas för den så många gånger att de till slut blir hjärntvättade.

Bra reklam är en konst som handlar om att med precision träffa den rätta punkten istället för att skjuta ut en massa halvdåliga pilar och hoppas på att någon träffar. Vi är ingen reklambyrå som arbetar fram stora kampanjer, men vi gör en del reklam för nätet i mindre skala och vårt reklamtänk handlar alltid om att hitta den där punkten. Kvalitet istället för kvantitet. Den som ser reklamen ska bli nyfiken – inte irriterad.

Har ni sett tv-serien Mad Men? Om inte – gör det! Det är en riktigt bra serie som handlar om reklambranschen i USA på 60-talet. Det finns en yrkesstolthet i att sätta rätt ord till rätt produkt och få människor att vilja köpa den istället för att försöka lura så många som möjligt att göra det. Sådant tänk gillar vi, och dessutom var de ju så fantastiskt tjusigt klädda på den tiden. Kanske dags för en dresscode här på Galore Media?

Posted in Bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *