Res dig upp!

Som ni kanske har räknat ut så sitter vi en hel del vid våra datorer här på Galore Media. Datorer är det som hela vårt företag är uppbyggt runt. Att tappa internetuppkopplingen är för oss ungefär likvärdigt med att drabbas av pesten. Får vi ett strömavbrott så kan vi lika gärna gå hem. Vi sitter stilla, med andra ord, och som vi alla vet så är stillasittande något som man ska undvika då det leder till en hel rad sjukdomar och problem som man helst vill slippa.

Man behöver dock inte sitta stilla hela tiden bara för att man arbetar vid datorn. På vårt kontor satsar vi hårt på att motverka stillasittandet, och det gör vi på flera olika sätt. Vi har till exempel höj- och sänkbara skrivbord så att man kan växla mellan att sitta och att stå. Vi har också ställt skrivare, kopiator och annat så att man måste gå en bit för att nå dem. Att resa sig upp och ta några steg är otroligt effektivt, och vi ser till att påminna varandra att göra det. Dessutom har vi en friskvårdstimme i veckan som vi får ta ut på arbetstid.

Det handlar helt enkelt om att inte göra det för bekvämt för sig i stolen utan att tvingas resa sig upp för att till exempel hämta det där papperet som man skrev ut, men också om att motivera till att hålla igång genom att till exempel erbjuda träning på arbetstid. En bra kombination av piska och morot kan man säga.

Posted in Bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *